Våra lärare

Vi blir aldrig bättre än våra lärare. 

Alla våra lärare har mångårig erfarenhet av keramik och brinner för både skapande och att lära ut. De är kvinnor och män – unga och gamla som utbildat sig för länge sedan och går på konstfack just nu. Det är just genom mångfalden som vi tror att vi får den bästa arbetsgruppen och du den bästa upplevelsen.

Linda Ljunggren

Linda är utbildad lärare och har bland annat undervisat på Konstfack, Medborgarskolan och Folkuniversitetet. Hon har även lång erfarenhet av keramiska tekniker och gestaltning, text, bild och grafisk design. Under flera år har hon arbetat som lärare i Asien och har därför blivit extra intresserad av det asiatiska formspråket.
Linda har haft många utställningar genom åren och driver egen keramisk verksamhet och håller regelbundet kurser. Hon är gesäll i Krukmakaryrket.

Lisa Cronstedt

Lisa Cronstedt är utbildad på Vårdinge folkhögskola till keramiker och är verksam som keramiker på ett krukmakeri i Södertälje. Lisa blandar tekniker som drejning, kavling, ringling och tumning. Lisa skapar gärna mönster i färg och form med tekniker som bland annat engobering och infärgad porslin. Hon förenar konst med bruksföremål och hon låter metod och material ta plats. Lisa är en uppskattad kursledare, hon är mån om att locka fram kreativitet hos kursdeltagare genom lust och lek samt förmedlar kunskapen om relationen till materialet.

Ludvig Hyrefelt

Ludvig har studerat keramik på Capellagården och studerar nu på Konstfacks kandidatprogram i keramik och glas. Förra året fick Ludvig Landskrona stads kulturstipendium.
Hans första möte med keramiken var 2016 när han gick på folkhögskola och studerade musik men fastnade i keramikrummet på kvällarna. Det är den unika blandningen mellan vetenskap och intuition som återfinns i keramikens värld som intresserar Ludvig.
Ludvig har förutom keramiken studerat matematik och teknisk fysik men till största delen har han studerat till läkare med en kandidatexamen i medicinsk vetenskap. Detta kommer till stor användning för Ludvig när han blandar sina egna glasyrer.

Paulina Petrén

Paulina studerar på keramik- och glaslinjen på Konstfack där hon arbetar i många olika tekniker med lera. Hon har sedan innan studerat konsthantverk på folkhögskola och har förutom att arbeta keramiskt erfarenhet inom smyckeskonst och måleri. För henne är arbetet med leran ett utrymme för lek, utforskande, stillhet och samlande av energi.

Lou Bergetoft

Lou studerar kandidatprogrammet Keramik & Glas på Konstfack. Bakgrunden inom mänskliga rättigheter och genusstudier präglar inte enbart hennes konstnärliga uttryck, det har också gett henne erfarenheter av undervisning i form av seminarier, föreläsningar och workshops. Innan Konstfack studerade Lou keramiklinjen på vårdinge folkhögskola. Hon har under studietiden haft en konstpedagogisk inriktning. Lou har även erfarenhet inom grafisk form, illustration och tecknade.

Pia Stjärnvind

Pia studerar kandidatprogrammet Keramik & Glas på Konstfack. Med bakgrund som musiker, glasblåsare och formgivare har hon med sig en bredd av verktyg i sin konstnärliga praktik. Pia står med ena benet i skulptural konst och andra benet i bruksgods. Hon använder blandtekniker såväl som drejar och är totalt förälskad i den frihet av uttryck som keramiken ger.

Pia har de senaste sex månaderna tilldelats stipendium från Pilchuck Glass School, Estrid Ericson samt Konstfack.

Innan Konstfack var Pia kommunikationschef på några av Sveriges största teatrar. Hennes stora erfarenhet av att leda och utveckla grupper gör att hon är mycket mån om varje deltagare för att genom inspiration och teknik hjälpa dom att nå sin fulla potential.