En grön kväll med Leran och Lisen

Välkomna till en workshop med lera och naturupplevelser! 

Låt naturen väcka din konstnärliga ådra och låt kreativiteten blomstra. I maj, när naturen är som vackrast går vi ut och samlar vilda växter med lämpliga former, under guidning av Lisen Sundgren, expert på vilda ätliga växter.

Låt kreativiteten blomstra

Vi inleder med en växtvandring och går sedan till LERAN där vi ägnar kvällen åt att skapa i lera och använder våra växter och naturen som inspiration. Där kan du kavla in gräs och blommor i leran, göra växtinspirerade skulpturer och göra fat i lövformer. Denna kväll kommer vi inte dreja.

Datum: Onsdag 31/8 kl 16.30
Plats: Vi möts vid grinden (Blå Porten) efter Djurgårdsbron

16.30 – 17.30 Växtvandring
18.00 – 21.00 Skapa i keramik på LERAN

Pris och anmälan: 1 200 kr
I priset ingår en soppmiddag samt fika på LERAN. Dessutom ingår lera, bränning och glasering av dina alster.

Om Lisen Sundgren

Lisen Sundgren är herbalist, forager (en som samlar vilda ätliga växter till mat), författare och föreläsare. I över 20 år har hon undervisat och lärt ut allt hon vet om örter och naturkontakt. Hon har samarbetat med några Sveriges främsta krogar och utvecklat deras kunskaper om det vilda köket, samt skrivit ett antal prisbelönta böcker om hur vi kan ta in naturen i vardagen, använda örter till mat och medicin, och hur vilda växter gör livet intressantare! Till hennes bokflora hör bl a Det vilda köket, Vildvuxet och Äta vilda växter. 

Läs mer om Lisen på lifebylisen.com