Om Anna

Leran.se

Lite om mig

 

Kreativitet och skaparlust har alltid funnits naturligt i mitt liv. Vid 6-års ålder prövade jag på att dreja små skålar med varierande resultat! Jag satt också ofta i min mammas hobbyrum och ritade mönster och blandade färger som jag sedan använde och målade på porslin. Min pappa tog hem glassplitter från Volvo, som jag sedan brände in på porslinet och fick härliga effekter! År 2004-2005 utbildade jag mig på en konstlinje på Helsjöns folkhögskola. Här fick jag lära mig kroki, akvarell och oljemålning. Jag lärde mig grunderna i att dreja, bygga för hand, glasera och hantera olika bränntekniker.

Efter utbildningen skaffade jag en egen ugn och drejskiva och sedan år 2013, är jag med och driver Akleja Hantverksbutik, beläget i Rydal.

Jag arbetar främst i vitbrännande stengodslera. Mitt stora intresse är att skapa unika tomtar i olika storlekar och utseenden. Tomtarna är signerade med respektive namn, (Hugo, Ludvig och Charlie mm) lite mer personligt och unikt. Polkakäppar, paket, slädar och hjärtan är givna inslag till tomtarna.

 

Jag skapar dessutom kavlade fat i olika storlekar, ljuslyktor, ljusmanschetter och ljuslampetter.

 

På sommaren tillverkar jag fåglar, sällskapsspel, blommor och smycken av olika slag.

Copyright © All Rights Reserved